Împreună pentru un viitor mai aproape de natură!
Clubul Sportiv Ecvestria – Varlaam din judeţul Giurgiu este un mic club de echitaţie situat în zona de sud a Bucureștiului, în satul Varlaam, comuna Adunaţii-Copăceni, departe de agitaţia capitalei şi totuşi aproape, la circa 30 minute de mers cu maşina; Ecvestria – Varlaam este localizat pe drumul către Parcul Naţional Comana. Activităţile noastre sunt centrate pe familii şi începători într-ale echitaţiei.
Avem în total 3 cai, 3 ponei şi un măgar, dar în curte mai avem căpriţe şi iepuraşi.
Asociatia Clubul Sportiv ECVESTRIA este o organizaţie non-profit, înfiinţată în scopul de a îmbogăţi aria de suport a tuturor copiilor cu dizabilităţi sau fără, utilizând terapia cu ajutorul calului. Această structură este de drept privat, fiind creată de prieteni ai copiilor şi calului.
Obiectivele asociaţiei noastre includ:
- Schimbarea mentalităţii societăţii faţă de cal prin participarea noastră benevolă la diverse acţiuni sociale şi vizite în şcoli şi grădiniţe.
- Stabilirea unei relaţii om-cal de durată. Deşi călăria poate fi considerată o activitate solitară este foarte bine ca aceasta să se desfăşoare în grup. Calareţii împărtăşesc dragostea comună pentru cai şi experienţa călăriei – un bun fundament pe care se poate construi o prietenie.
- Implicare din partea copiilor, dar şi a adulţilor prin dezvoltarea devotamentului faţă de aceste animale.
- Dezvoltarea respectului şi dragostei pentru animale deoarece caii necesită multă îngrijire şi atenţie. Călăreţii realizează o legătură sufletească cu animalele. Ei descoperă dragostea şi grija pentru animale. Ei invaţă totodată să pună nevoile calului înaintea propriilor nevoi.
- Bucurie. Nu există dubii: călăria este o plăcere! Călăreţii gustă plăcerea şi bucuria fiecărei participări la o şedinţă de călărie.
- Diversificarea activităţilor. Diversitatea experienţelor presupuse de cai şi călărie este nelimitată. De la îngrijirea calului - la călăria propriu zisă, de la participarea la demonstraţii la învăţarea fiecărei părţi a calului, experienţa călăreţului creşte continuu.
- Includerea în programul hipoterapeutic a cât mai mulţi copii şi tineri.
- Atragerea cât mai multor voluntari şi specialişti din domenii conexe cum ar fi kinetoterapia, psihologia, psihiatria, psihopedagogia, terapia ocupaţională.