Caii au nevoie de îngrjire tot timpul anului, dar schimbarea anotimpurilor presupune să le acordăm o atenție deosebită. Schimbările de temperatură influențează modul în care călăriți și aveți grijă de cal. Astfel, înțelegând modul în care schimbările de temperatură acționează asupra calului, vă poate ajuta să aveți grijă de el pentru a fii sănătos pe perioada toamnei și a iernii.
Așadar, o dată cu venirea toamnei trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:
1.Nutriția
În funcție de zona în care locuiți, pășunile pot să scadă ca și sursă de furaj și astfel trebuie să începeți să-i dați fân. Trebuie să vă asigurați că aveți suficient fân în hambar și este important să nu fie prăfuit, murdar sau rânced. Toamna este momentul în care să reîncepeți să le adăugați acizi grași Omega 3, vitamina E, vitamina A și alți nutrienți în mâncare.
De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți la ghinde și frunze. Cailor le plac ghindele, dar acestea le pot cauza disconfort și probleme gastrice. Fiți foarte atenți unde lăsați caii la pășune astfel încât să aibă acces limitat sau deloc la ghinde.
2. Apa și hidratarea
O dată cu răcirea vremii, calul nu va mai bea atât de multă apă, iar pentru a fii sigur că este hidratat corespunzător puteți să-i adăugați electroliți în apă. Este necesar să verificați zilnic adăpătorile pentru a vă asigura ca funcționează și calul poate să bea apă.
3. Exercițiile
Toamna este un sezon minunat pentru plimbările călare datorită faptului că vremea este mai răcoroasă și insectele mult mai puține. De regulă, toamna se încheie sezonul competițional, iar programul de antrenament al calului trebuie modificat treptat și trebuie să puneți la punct un nou plan de antrenamente pentru a-l menține în formă și în afara sezonului competițional.
4. Vaccinurile
Aproape fiecare cal trebuie deparazitat toamna. Toamna caii trebuie vaccinați împotriva bolilor precum: tetanus, virus west Nile, influenza ecvina și altele. De asemenea, o dată pe an trebuie să-i faceți vaccinul antirabic.
Sursa foto și articol: Internet