Specialiștii vor ca hipoterapia să fie recunoscută și în România, iar casa de asigurări de sănătate să plătească hipoterapia copiilor cu handicap sau cu dizabilități”, au afirmat participanţii la prima conferință națională de hipoterapie ținută la Carei, judeţul Satu Mare în data de 6 iunie ac. Pentru a putea atinge acest rezultat dezirabil, cei interesați, pe lângă alte demersuri iniţiate, vor studia bunele practici din Ungaria, a declarat într-un comunicat agenția de presă din Ungaria, MTI.
La conferință, pe lângă reprezentanții Federației Italiene de Hipoterapie și ai Federației Maghiare de Hipoterapie, au participat 120 specialiști din țară și din străinătate. Organizatorul conferinței a fost Fundația Pentru Comunitate.
“Această conferință poate să fie primul pas pentru a recunoaşte hipoterapia și în România”, a zis Violeta Stan, coordinatorul Academiei Europene a Copilăriei cu Disabilități (EACD) din România, coordinatorul științific al conferinței. “Este important ca specialiștii din acest domeniu să se ocupe de copii după un program personalizat”, a mai adăugat Violeta Stan.
“Persoanele interesate din România pot participa la cursuri acreditate în Ungaria”, a menţionat Edvi Péter, președintele Federației Maghiare de Hipoterapie. Hipoterapia este recomandată și pentru copii cu dificultăți de coordonare a mișcării, cu probleme neurologice și de comportament.
Participanţii la această conferinţă au stabilit ca vor organiza forumuri specifice și în viitor pentru toţi cei interesaţi să aprofundeze tainele hipoterapiei.
Sursa pozei: Bikfalvi Zsolt